Home - Rassen - Leden
 

ABESSIJN


Eigenschappen
De Abessijn is een harmonieus gebouwde kat van gemiddelde grootte. Het middelslanke lichaam is soepel en gespierd. De vacht wordt gekenmerkt door een dubbele of zelfs driedubbele bandenmarkering in elke afzonderlijke haar, waarin zwart, rossig en zandkleur elkaar afwisselen. Dit was de oorspronkelijke kleur (wildkleur). De Abessijn is een kortharig soort. Een kat behoort niet hooggewaardeerd te worden omdat hij in een opzicht uitblinkt.

Gedrag

Een goede Abessijn is zeer aanhankelijk, zelfbewust, opgewekt, temperamentvol, weet
wat hij of zij wil zonder een dwingeland te zijn en is actief, vrolijk en ondernemend tot op hoge leeftijd.Rasvereniging
Aby 2000 (Vereniging van fokkers en liefhebbers van Abessijnen en Somali's)
Barbara van der Waarde
Albardaweg 33
6702 CW Wageningen
0317-411227
secretaris@aby2000.nl

Aangesloten fokkers
AFFENPINSCHER

Eigenschappen
De vacht is op het lichaam hard en dicht, ruwharig op het hoofd met ruige borstelige wenkbrauwen, veel ruig haar rondom de ogen en op de wangen, en een kin met een imponerende baard. De kleur van de vacht is meestal zwart met soms een bruine aftekening. Zijn schofthoogte ligt tussen de 25 tot 30 cm en valt dus onder de kleine honden.

Gedrag
Het is een levendig, vrolijk, vriendelijk, waaks, onverschrokken, aanhankelijk intelligent en buitengewoon aanhankelijke hond.Rasvereniging
Dwergpinschers en aanverwante rassen, vereniging van fokkers en liefhebbers van gladharig
B.M.A. Smits
Marmotberg 28
4708 NG Roosendaal
bianca.smits@home.nl

Aangesloten fokkers
AFGHAANSE WINDHOND

Eigenschappen
De Afghaanse windhond is middelgroot, elegant en harmonisch gebouwd en hij straalt kracht en snelheid uit. Hij heeft veel allure en een oosterse, bijna mysterieuze uitdrukking in de donkere ogen. Getooid met een opvallende, lange, zijdeachtige vacht. Het hoofd wordt trots gedragen.

Gedrag
De Afghaan is intelligent en onafhankelijk. Hij is niet echt af te richten maar is van nature toch een gemakkelijke hond in de omgang zolang hij met respect en geduld wordt bejegend. Hij is vriendelijk maar afstandelijk en voor vreemden terughoudend. Binnenshuis is hij rustig, mits hij voldoende beweging krijgt.
Rasvereniging
Afghaanse Windhonden en andere Oosterse Windhondenrassen NVOW, Nederlandse Vereniging voor
Mv. A.F.L. Schute
Spuistraat 5
5704 MV Helmond
http://www.nvow.net

Aangesloten fokkers
AIREDALE TERRIER

Eigenschappen
De airdale terier is een grote terrier met een stoer, gespierd lichaam. Deze terriër heeft De kleur bruin (tan) op hoofd, oren, onderbenen, borst en onderlichaam en zwart en op de zijkanten en bovenkant van het lichaam. Het hoofd is lang met een niet te brede schedel maar wel een stevige snuit. De ogen zijn klein en donker en de staart is dik en hoog aangezet.

Gedrag
Hard voor zichzelf, moedig, trouw aan eigen mensen maar ook eigenwijs, speels, waaks, actief, intelligent en volhardend. De Airedale Terriër blaft relatief weinig.Rasvereniging
Airedale Terrier Club Nederland
Mw. A. Holterman-van Stuijvenberg
Dammersweg 11
1394 GM Nederhorst den Berg
http://www.airdaleterrierclub.nl

Aangesloten fokkers
ALASKA

Eigenschappen
Goed ontwikkeld, breed en niet lang. De vacht heeft een fijne structuur, zacht, normale hoeveelheid onderwol, goed aanliggend en een lakzwarte kleur.

Gedrag

Attent en levendig


Rasvereniging
Nationale Havana-, Alaska-, Gouwenaar-, Luchs-, Parelfeh-, Beige-, en Marburgerfehclub
N.G. Hoornsma
Schoolweg 62
1786 BB Julianadorp
0223-641530
http://www.freewebs.com/7rassenclub/gouwenaar.htm

Aangesloten fokkers